Koncertåret 2013:

Musik i sne

Stor koncert i mange farver!


På lørdag d. 9. februar kl. 14 åbner Det Musiske Hus i Frederikshavn dørene for en stor og meget mangfoldig koncert under titlen 'Musik i sne'.

Det musiske hus 2 Det Musiske Hus er rammen om ‘Musik i sne’

Dagen er kulminationen på et projekt, der er blevet til i samarbejde mellem Musikskolen i Frederikshavn og Ny Musik.

I projektet sætter musikskoleelever i alle aldre, lokale amatører, den professionelle Trio Ordlyd og en række danske komponister hinanden stævne i et sammenspil omkring nyskreven musik, 

10 professionelle komponister har skrevet ligeså mange små nye musikstykker og 35 musikskoleelever i alderen 10-65 år samt lokale voksne amatører har under vejledning fra en række af musikskolens lærere indstuderet stykkerne. De er skrevet for vekslende grupper på 3-8 deltagere, og hver af grupperne blander aldre og erfaringsgrader, sangere og musikere og sjove og anderledes instrumentsammensætninger. Her medvirker alt fra blokfløjte til kontrabas og basun.
Og de nye stykker er vidt forskellige i stil og genre og spænder fra musik i den mere kendte tone til eksperimenter med både klang og spillemåde og notation, ligesom Ordlyd Trioen - der har specialiseret sig i ny musik - giver eksempler på musik af bl.a. Stockhausen.

Og projektet sætter trumf på, når dagen afsluttes med uropførelsen af et stort fællesstykke for alle dagens medvirkende. Komponisten Michael Bønsdorf har skrevet et værk til lejligheden.

Projektet støttes økonomisk af Statens Kunstråd og Kulturudvalget i Frederikshavn Kommune, og alle er velkomne til at overvære koncerten!

Entré 40 kr.
Børn og elever/forældre i Musikskolen har gratis adgang!

Med venlig hilsen
Ny Musik

 

_______________________________________________________________________________________

Koncert med saxofon og harpe

Duo Pihl & Schelling

På lørdag d. 28. september kl. 16 er der koncert i Vrejlev Kirke med den danske Duo Pihl & Schelling, alias Kasper Hemmer Pihl, saxofon og Joost Schelling, harpe.

Det er en meget velklingende instrument sammensætning, men ikke desto mindre usædvanlig, så duoen må enten genskabe og arrangere værker for andre besætninger til eget brug eller bestille helt nye værker hos tidens komponister.
Og det er det sidste der er tilfældet i programmet for denne koncert.
Komponisten og en af dansk musiks nestorer, den nu 82-årige Ib Nørholm skrev sidste år et værk til duoen, ”Vedrørende salighed”, hvor Nørholm i 5 små satser filosoferer over saligheds-begrebet. Desuden kan man høre Svend Hvidtfelt-Nielsen's ”Epigrammer” og Søren Birchs ”Parafraser” ligesom Duo Pihl & Schelling ved denne lejlighed uropfører Peter Bruuns smukt betitlede ”Her rydded de marken for stene engang”. Koncerten afrundes med Arvo Pärts ny-klassiker ”Spiegel im Spiegel”.

Kasper Hemmer Pihl har en stor virksomhed som kammermusiker og har bl.a. taget initiativ til dannelsen af flere ensembler, der inddrager saxofonen i forskellige sammenhænge.
Joost Schelling stammer fra Holland men bor nu i Danmark, hvor han arbejder som freelance musiker i de danske symfoniorkestre foruden et virke som kammermusiker.

Koncerten arrangeres i et samarbejde mellem Vrejlev Kirke og Ny Musik og støttes af Statens Kunstråd, Region Nordjyllands Kulturpulje, Hjørring Kommune og Solistforeningen.

Entre 75 kr.

Koncerten indgår i Ny Musiks serie med 10 koncerter i Nordjylland under titlen DET LEVENDE OPTRIN.

Med venlig hilsen
Ny Musik

_______________________________________________________________________________________

Trio koncert i Sindal Kirke

Der er stemningsfulde toner i programmet,
når Sindal Kirke onsdag d. 2. oktober kl. 19.30 lægger rum til en koncert
med trioen Karen Kjelds, obo, Eva Østergaard, guitar og Torsten Folke Pedersen, vibrafon.

Koncerten inviterer til dette program:
Jazz-komponisten og -pianisten Jacob Anderskov har til lejligheden komponeret et nyt værk, der får premiere på koncerten. Jacob Anderskov har netop afsluttet nogle meget roste koncerter i USA med egen trio. Ved denne lejlighed har han taget imod invitationen til at komponere et nyt værk for obo og vibrafon, som undervejs i arbejdet blev udvidet med andre klingende slagtøjsinstrumenter.
Derefter følger musik af Bach, Eva Østergaard spiller 3 koraler i arrangement for guitar.
Og koncerten afrundes med et nyt værk af Niels Chr. Rasmussen, også med premiere denne aften. Det har titlen 'Enlighten', det der oplyses indefra, og er bygget over 6 'koraler' til (skjulte) tekster af middelalderlegenden Hildegard von Bingen. Foruden musikerne i trioen medvirker her også kirkens organist, Carsten Kær Nielsen, og slagtøjsinstrumentariet udvides yderligere med orientalske klokker, syngeskåle mm..
Således 2 helt nye værker sat i relief af ældre musik.

Koncerten arrangeres i et samarbejde mellem Sindal Kirke og foreningen Ny Musik og har støtte fra Statens Kunstråd, Region Nordjyllands Kulturpulje, Hjørring Kommune, Dansk Komponist Forening og Dansk Organist og Kantor Samfund.
Statens Kunstfond og Dansk Komponist Forening har støttet tilblivelsen af de 2 nye værker.

Entre 75 kr.

Koncerten indgår i Ny Musiks serie med 10 koncerter i Nordjylland under titlen DET LEVENDE OPTRIN.

Med venlig hilsen
Ny Musik

_______________________________________________________________________________________

Koncert med slagtøj

Torsdag d. 31. oktober er der Spil-Dansk-Dag!

Ny Musik bidrager med en stor slagtøjskoncert med janitsharen Matias Seibæk.

Matias Seibæk er en af de unge fremstormende i det danske musikliv. Han er uddannet med solisteksamen fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København og har allerede en stor virksomhed både i Danmark og i udlandet, som solist og som part i ensembler og grupper.
Ved koncerten i Frederikshavn optræder han solo med det helt store opbud af instrumenter, fra vibrafon og diverse klokker til gonger, cymbales og andet klingende slagtøj, fra eksotiske instrumenter af træ, metal og glas, til trommer af alskens slags. 
Fem komponister er på programmet med musik, der er ligeså forskellig som instrumentariet:
David Lang: Anvil Chorus
Niels Chr Rasmussen: GO! - for an ambiguous Trip
Karsten Fundal: Möbius 3
Áskell Másson: Prím
Karsten Fundal: Tempo Piegamento
Lasse Schwanenflügel Piasecki: Fantasi for Glasharpe

Koncerten finder sted kl. 16 i Maskinhallen i Frederikshavn og arrangeres af Ny Musik i samarbejde med Musikskolen i Frederikshavn Kommune.
Billetter kan købes ved indgangen for 75 kr..
Koncerten støttes økonomisk af Statens Kunstråd og Statens Kunstfond, Region Nordjyllands Kulturpulje og Kulturudvalget i Frederikshavn Kommune.


PS. Koncerten gentages i Koncertsalen, Skolegade 4 i Hjørring fredag d. 1. november kl. 16.
Arrangør: Sesam i samarbejde med Hjørring Musiske Skole.
Entre 75 kr.

Med venlig hilsen
Ny Musik

_______________________________________________________________________________________

Klokkeklang i Kunsthal Nord

Onsdag d. 6. november indhyldes Kunsthal Nord i Aalborg i elektroniske klange.

Det sker med en lille koncert, der begynder kl. 16.

Ny Musik har spurgt 5 komponister og lydkunstnere om de kunne skabe hver sit elektroniske lydværk med en eller flere klokker som udgangspunkt. Og det er der kommet ligeså mange og meget forskellige og farvestrålende værker ud af … med titler som 'Belletter', 'My comment to the human ravages', 'Saturn takes a Bath', 'Evening Bells' og 'Ring, ring, ring'. De 5 komponister er Birgitte Alsted, Eirik Moland, Jesper Pedersen, Louis Aguirre og Michael Bønsdorf. Vi bad dem samtidig knytte en kort tekst, et vers eller lignende - efter frit valg - til deres lydværk. Og disse tekster ledsager på forskellig måde de 5 opførelser.

Birgitte Alsted Eirik Moland JesperPedersen Louis Aguirre Michael Bønsdorf
Fra venstre: Birgitte Alsted, Eirik Moland, Jesper Pedersen, Louis Aguirre og Michael Bønsdorf

Koncerten har fået titlen All the Bells. Musikken afspilles over højtalere og det hele varer en halv times tid. 
Entre på 50 kr.
Arrangør: Ny Musik i samarbejde med Kunsthal Nord
Koncerten støttes af Statens Kunstråd og Region Nordjyllands Kulturpulje.

Med venlig hilsen
Ny Musik

_______________________________________________________________________________________

Kunst møder lydkunst

Kunstbygningen i Vrå

Lørdag d. 16. november kl. 15.

7 komponister og lydkunstnere har skabt ligeså mange små lydværker, der på forskellig måde går i dialog med malerier og skulpturer i Kunstbygningens aktuelle udstilling med Karen Gabel Madsen og Laila Westergaard.

Karen Gabel Madsen: “Vi er der, lige nu”
Laila_Westergaard Laila Westergaard: “Jesus-i-Hjørring”

Udstillingen har titlen 'Berørt'.
Vi har valgt at kalde det samlede møde mellem det visuelle og det klingende for 'Touch', der som bekendt både kan betyde at anslå og at røre ved eller blive berørt.
De 7 lydværker er skabt på computer og bruger lyde og klange fra det digitale univers som sit tonemateriale. Værkerne afspilles over højtalere og varer hver især omkring 5 minutter. De 7 komponister og lydkunstnere er Birgitte Alsted, Ivan Olsen, Jesper Pedersen, Jonas Olesen, Louis Aguirre, Sandra Boss og Toke Odin, der repræsenterer vidt forskellige grene i det danske lydkunstmiljø.
Koncerten støttes med tilskud fra Statens Kunstråd og Region Nordjyllands Kulturpulje og arrangeres af Ny Musik.
Entre 50 kr.
Arrangør: Ny Musik

Med venlig hilsen
Ny Musik

_______________________________________________________________________________________