Koncertåret 2009:

Nordjysk Sinfonietta

Søndag d. 22. marts kl. 16 åbner ny Musik sæsonen 2009.

Det Musiske Hus i Frederikshavn lægger rum til årets første koncert, der præsenterer Nordjysk Sinfonietta.

Nordjysk Sinfonietta etablerede sig i 2002 i Ny Musiks regi, men er i dag et selvstændigt ensemble på 10 musikere dirigeret af Morten Lønborg Friis.
Ensemblet dyrker en profil med opsøgende virksomhed overfor tidens komponister, der opfordres til at skrive til Nordjysk Sinfonietta. Ved siden af den nye musik gør ensemblet også en indsats med sjældent hørt musik og supplerer desuden sit repertoire med mere kendte toner og andre godbidder.
Ensemblet støttes for sit virke og sin seriøse standard af Statens Kunstfond, Statens Kunstråd og Frederikshavn Kommune.

På søndagens koncert er der som vanligt en uropførelse på programmet. Ensemblet har bestilt et værk hos komponisten Kasper Jarnum, der bor i Skagen. Jarnum hører til i den yngre generation af danske komponister og har til Nordjysk Sinfonietta komponeret et værk med titlen ”Felter efter Lyset”.
Også en anden ung komponist, Martin Lohse, er på programmet med værket ”Ember”, der blev uropført af Sinfoniettaen i november 2008, og her kan opleves i et genhør.
De 2 nye værker suppleres af dansk guldaldermusik, Gustav Helsteds ”Decet” fra 1891. Og det hele rundes af med spanske toner, Edouard Lalos ”2 Aubades”.

Koncerten finder sted i Lille Sal i Det Musiske Hus og alle er velkomne!

Nordjysk Sinfonietta

Koncert
Søndag d. 22. marts kl. 16
Det Musiske Hus, Frederikshavn (Lille Sal)
Musik af Kasper Jarnum (uropførelse); Martin Lohse, Gustav Helsted og Eduoard Lalo
Karsten Jørgensen, fløjte
Finn W. Poulsen, obo
Annelise Bendixen, klarinet
Ib Jensen, fagot
Charlotte Hassing, horn
Olga Carlsen, violin
Niels Bjerre, violin
Jens Kristian Banke, viola
Johanne Andersson, cello
Erik Winther, kontrabas
Dirigent: Morten Lønborg Friis

Entré 50 kr.
Arrangør: Ny Musik

______________________________________________________________________________________

 

Nordjyske Blæsere på Vendsyssel Kunstmuseum

Lørdag d. 25. april giver Nordjyske Blæsere koncert på Vendsyssel Kunstmuseum.

Martin Wandel

Nordjyske Blæsere blev etableret i 2003 på initiativ af Ib Jensen, Hjørring. Ib Jensen udtaler om ensemblet: ”Nordjyske Blæsere blev etableret med det formål at give nordjyske amatørtræblæsere mulighed for at spille kammermusik. Nordjyske Blæsere er ikke et ensemble i gængs forstand, men et lille selskab af musikere, der grupperer sig i forskellige ensemblestørrelser alt efter de vekslende opgaver. Ensemblets faste dirigent ved de store ensemblestørrelser er fløjtenisten Martin Wandel.”

Martin Wandel er også arrangør bag et af koncertens hovedværker, nemlig et komplet arrangement af Mozarts symfoni no. 40 for 11 blæsere. Projektet har premiere på lørdagens koncert.
Her uropføres også et bestillingsværk af organist og komponist Thomas Kursch, Frederikshavn. Thomas Kursch har komponeret en blæserkvintet til Nordjyske Blæsere. Værket blev til under en rejse i USA og udfolder sig som et variationsværk over egen salmemelodi.
Endelig står Paul Hindemiths ”Kleine Kammermusik” på programmet samt en trio for 2 fløjter og fagot af Francois Devienne.

Koncerten begynder kl. 14 og arrangeres af foreningen Ny Musik.

Nordjyske Blæsere
koncert på Vendsyssel Kunstmuseum'Lørdag d. 25. april kl. 14
Musik af Thomas Kursch (uropførelse), Paul Hindemith, Mozart og Francois Devienne

Entré 50 kr.
Arrangør: Ny Musik

 

 

________________________________________________________________________________________________

 

Fyraftenskoncert

Tirsdag d. 5. maj inviterer Ny Musik igen til en af de
populære fyraftenskoncerter på Frederikshavn Kunstmuseum.

Erik Winther

Koncerten står i forårets tegn med lyse og glade farver.

Blandt aktørerne er denne gang 2 af Musikskolens talenteelever, Katrine Halbak Christensen fløjte i duo med Miriam Højholt, cello samt en ung lokal duo med Maika Nikolajsen på klarinet og Christian Sørensen på cello.
Koncerten giver desuden debut til en ny lokal kvartet bestående af Gitte Halbak, fløjte, Annelise Bendixen, klarinet, Charlotte Hassing, horn og Inger Lee, klaver.

På programmet står Paul Hindemiths 9 små stykker for klarinet og cello med den betagende titel ”Musikalisches Blumengärtlein und Leyptziger Allerley”, Niels Chr. Rasmussen's ”Duo for fløjte og cello” samt uropførelse af 2 nye kompositioner af Erik Winther, ”Forår” og ”Drøm”, der har givet anledning til etablering af den nye kvartet.

Der er fri adgang til koncerten, der foregår for åbne døre og varer en halv times tid.

 

_____________________________________________________________

Helga Chojecki & Mikael Kjellgren (Sverige)

Violin og klaver

Internationalt besøg i Det Musiske Hus.

”Målet forbliver en stadig søgen efter musikkens kerne bag det virtuose, strålende spil.
At spille med varme og kulde, med skønhed og rædsel gør musikken til det hekseri som tryllebinder menneskets inderste væsen.
Jeg er violinisten Helga Chojecki.”

Sådan præsenterer Helga Chojecki sig selv, sit spil og sit virke.
Hun er ungarer født i Rumænien og i dag bosiddende i Sverige, hvor hun for få år siden færdiggjorde sin uddannelse som solist.
Hun har i dag en international karriere sammen med sin faste akkompagnatør, Mikael Kjellgren.
På koncerten i Frederikshavn spiller duoen en dansk uropførelse, Shadows, af Ivan Olsen. Dernæst musik af den rumænske komponist Georges Enesco (der skriver ud fra sit lands rige folkemusiktradition) samt Faust Fantasi af den polske komponist Henryk Wieniawski. Og duoen runder af med et værk af argentinske Astor Piazzolla, 'Grand Tango'.

I Ny Musik ville vi gerne skabe et møde mellem det svenske og det internationale og en dansk komponist. Vi opfordrede duoen til en fælles bestilling af et nyt stykke hos den unge danske komponist, Ivan Olsen til uropførelse på koncerten. Og Statens Kunstfond støttede ideen med et arbejdslegat til komponisten.
På søndagens koncert er der således premiere.

Ivan Olsen er uddannet klassisk guitarist og studerede efterfølgende musikteori og komposition ved Det Jyske Musikkonservatorium i Århus. Pt. har han studier ved Högskolan för scen och musik i Göteborg.

Om det nye værk fortæller Ivan Olsen:
Da jeg modtog en bestilling for violin og klaver poppede der straks en del forskellige tanker op ... den besætning mangler jo ikke lige frem repertoire, der er masser af værker af Mozart, Beethoven, Brahms og mange flere, og det er ofte vældig fin musik.
Hvordan kunne jeg tilføre noget nyt? Noget der legaliserede, at der skulle mere repertoire til den sammensætning af instrumenter?
Jeg fik den ide at arbejde med musikalske skygger – altså skygger af melodier og opbygge formen ud fra dét. Den form er måske ikke noget nyt – heterofoni og imitation hører vel hjemme i den kategori. Men skygger som byggesten til selve formen på stykket kunne være ny.
For mig er skygger noget ”koldt” – selv om de jo godt nok eksisterer i varme solskinsdage... men alligevel forbindes skygger nok for mange med kulde. Skygger er også transparente; skygger kan overlejre hinanden – objekter og andre skygger kan bevæge sig i en skygge. Alt dette er ideer der danner grundlag for stykket Shadows.
Jeg forstiller mig et objekt, der bliver belyst med lyskilder i forskellige vinkler, og med forskellige grader af intensitet. Der dannes lange og blege skygger, men i takt med at vi nærmer os selve objektet bliver skyggerne mere og mere ”solide” og mindre transparente. Vi ender op i objektet – men det viser sig nærmest at være en illusion – det findes ikke... og musikken smuldrer...

_____________________________________________________________

 

Helga Chojecki & Mikael Kjellgren
Violin & Klaver
Søndag d. 10. maj kl. 16
Det Musiske Hus, Frederikshavn
Program:
Ivan Olsen: Shadows (uropførelse)
Henryk Wieniawski: Faust Fantasi
Georges Enesco: 'Duo i folkemusik tone'
Astor Piazzolla: Grand Tango
Entré 80 kr.

Venlig hilsen
Ny Musik
______________________________________________________________________________________

Harmasoflugi

Koncert på Vendsyssel Kunstmuseum
Søndag d. 28. juni kl. 20
Ensemblet Harmasoflugi
Musik af Anders Brødsgaard, Christofer Elgh og Louis Aguirre
Entré kr. 60 (gratis adgang for medlemmer af Ny Musik)

Mats Lindblad

Harmasoflugi hedder ensemblet, og har dermed straks understreget 'det usædvanlige'.
Og det er det på flere måder.
Harmasoflugi er en sanger og 4 musikere på fløjte, mandolin, guitar og harpe. Og musikken er skrevet af nulevende komponister med øre for nye og spændende toner og klange ... og er i øvrigt så dugfrisk, at alle værker i programmet har deres første opførelse i denne koncert.

Radmila Rajsic er sopransolist, Karolina Leedo spiller fløjte, Karl Petersen, mandolin, Mats Lindblad, guitar og Maria Boelskov harpe. De 5 har deres daglige virke rundt om i landets musikliv, men også tilknytning til det nordjyske gennem Mats Lindblad og Karl Petersen, der bor i hhv. Hjørring og Aalborg.

På programmet står musik af Anders Brødsgaard, ligesom man kan opleve den svenske komponist Christofer Elgh og cubanske Louis Aguirre. Sidstnævnte bor i dag i Danmark og vil selv dirigere sit nye værk på koncerten.
Værkerne har titler som 'The Golden Net', 'Auguries of Innoscence' og 'Butterfly's Wings' og ensemblet beretter om helt særlige og spændende klange mellem instrumenterne i den sjældne sammensætning.

Koncerten finder sted på Vendsyssel Kunstmuseum, der med sin rene enkle stil er som skabt til denne musik og dens mange farver.

Marianne Lund, sopran
Karolina Leedo, fløjte
Karl Petersen, mandolin
Mats Lindblad, guitar
Maria Boelskov, harpe
Dir. Louis Aguirre
Louis Aguirre (urop.), Anders Brødsgaard (urop.), Christopher Elgh (urop.), Pelle Gudmundsen-Holmgren

Søndag d. 28. juni kl. 20
Vendsyssel Kunstmuseum, Hjørring

Entré 60 kr.
______________________________________________________________________________________

Fleurs de Saison

Marie Keller Sørensen, mezzosopran
Line Jensen, fløjte
Eva Østergaard, guitar
Thomas Hamilton Møller, slagtøj

 

Fleurs de Saison er et nyt og utraditionelt ensemble i den nordjyske kammermusik.
Med en udsøgt sammensætning af vokal og instrumenter dyrker kvartetten både ny musik og nye klange ved siden af klassiske musikværker genskabt i nye arrangementer med farve og poesi.
De 4 musikere har et fælles udgangspunkt i Nordjysk Musikkonservatorium i Aalborg, hvor de alle har været under uddannelse.

Fleurs de Saison har til lejligheden sammensat en smuk buket med musik af J. S. Bach, Carl Nielsen, Bendt Astrup og Niels Chr. Rasmussen.

Først på programmet står 3 sange af Carl Nielsen arrangeret for vokal og guitar af Ingolf Olsen. Dernæst kommer en afdeling med ny musik, der præsenterer et værk af Vrå komponisten Bendt Astrup, 'Invenzione per due' for fløjte og marimba. Det er i sin tid skrevet til de 2 nuværende musikeres lærere, Martin Wandel og Christina Hansson. Dernæst uropfører ensemblet 'Tre enkle sange' med musik af Niels Chr. Rasmussen og tekst af den franske lyriker Paul Eluard. Og Fleurs de Saison runder programmet af med 5 vidunderlige satser fra J. S. Bachs 'Notenbüchlein für Anna Magdalena Bach' i arrangement for kvartettens besætning. Anna Magdalena var Bachs unge kone nummer to, og 'Notenbüchlein' er en perlerække af tidens elskede satser i kærlig tilrettelægning fra mand til hustru.

Koncert i Vrå Kirke, søndag d. 26. juli kl. 19.30
Arrangeret af Vrå Kirke i samarbejde med Selskabet Sesam og Ny Musik
Entré 50 kr.

Koncert i Bangsbostrand Kirke, mandag d. 27. juli kl. 20
Arrangeret af Bangsbostrand Kirke
Entré 75 kr. Koncerten er en del af Vendsyssel Festival

Ny Musiks medlemmer har gratis adgang til begge koncerter.

______________________________________________________________________________________

 

Det Jyske Ensemble

Ny Musik byder på endnu en sommerkoncert, idet Det Jyske Ensemble gæster os med et charmerende og smukt program.

Vi har henlagt begivenheden til sommerbyen par excellence: Skagen.

Og det hele sker på onsdag d. 12. august kl. 20.

 

Det Jyske Ensemble har hjemme i det midtjyske og består til daglig af 8 musikere. Ved denne lejlighed er de 8 dog blevet til 11, der musicerer i forskellige kombinationer og ensemblestørrelser.

Koncertens hovedværk er Schuberts nok så kendte Forelle Kvintet. Den er imidlertid omgivet af et spændende program med ny dansk musik af Mogens Christensen, Per Nørgård og Niels Rønsholdt.

Mogens Christensen har skrevet en lille 'klaverkoncert', som kalder alle 11 musikere på scenen. Det 12 minutter lange værk har titlen Chateau d'étoile (Stjerneslot) og udfolder sig i glitrende kaskader af smukke klange.
Per Nørgårds Arresø-billeder for obo og klaver er allerede anerkendt som et hovedværk i obo litteraturen. Værket har et link til komponisten Vagn Holmboe, der tilbage i 1950'erne var Per Nørgårds lærer og som i mange år boede i det nordsjællandske ved Arresø. Værkets fine poetiske karakter er allerede antydet gennem satstitlerne, Månespejl, Frostkrystal, Svanesang og Dråbespil.
Den unge komponist Niels Rønsholdt er for tiden huskomponist i Det Jyske Ensemble. Han er repræsenteret på koncerten med værket Archeopteryx Sketches, der er del af et større værk som senere skal opføres i et samarbejde mellem Dansescenen og Det Jyske Ensemble.

Efter pausen opfører Ensemblet Franz Schuberts legendariske Forelle Kvintet. Den er et af wienerklassikens hovedværker, elsket for sin melodiske ynde og klangfulde fantasi. Kvintetten menes komponeret af den ganske unge Schubert i 1819 og har sit navn fra sangen 'Die Forelle', der er grundlag for en række variationer i værket.

Koncerten finder sted på det store, bemærkelsesværdige Galleri TAVI (Vestre Strandvej 20) og er desuden en del af årets Vendsyssel Festival.

Koncerten er arrangeret i et samarbejde mellem Ny Musik og Skagen Musik- og Teaterforening.

Entré 100 kr.

Ny Musiks medlemmer har gratis adgang.

______________________________________________________________________________________

 

SLATUR

I samarbejde med NUT (Nordjyllands Unge Tonekunstnere) har Ny Musik fået mulighed for at arrangere en koncert med komponistgruppen SLATUR fra Island:

HUSET
Hasserisgade 10, Aalborg
Mandag d. 24. august kl. 20

SLATUR fortæller:

”SLATUR er navnet på en sammenslutning af komponister omkring Reykjavik. SLATUR er vært for koncerter og andre arrangementer med fokus på eksperimenter i musik, og kollektivet samarbejder desuden med lignende foreninger i og uden for Island, f.eks. C.Y. i Malmø, Dygong i København, Ny Musik i Nordjylland og Nordjyllands Unge Tonekunstnere (NUT) i Aalborg. 

Et ensemble på 5 medlemmer fra SLATUR samt en professionel slagtøjsspiller er på koncert tourné i Skandinavien fra d. 20. august til d. 27. august.
Ensemblet består af de spillende komponister, Áki Ásgeirsson, Guðmundur Steinn Gunnarsson, Ingi Garðar Erlendsson, Jesper Pedersen, Páll Ivan Pálsson samt slagtøjsspilleren Frank Aarnink.
Turnéen støttes bl.a. af Nordisk Kulturfond.

Blandt de ting, man kan forvente at opleve på koncerten, er musik for hjemmelavede instrumenter, såvel som mere traditionelle og genkendelige. Nogle af de hjemmelavede henter inspiration fra islandsk eller nordisk historie, ja sågar fra gammel pan-europæisk historie. De blandes med moderne højteknologi såvel som ældgammel shamanisme. Den høje teknologi omfatter både teknologiske 'spøgelser og væsener' samt meget praktiske ting. Nogle bruger computeren som lydkilde eller 'dirigent'. Nogle instrumenter omfatter elektro-mekaniske- og/eller robotfunktioner. 

Således både hjemmelavede instrumenter, hjemmelavet teknologi, hjemmelavede computerprogrammer og hjemmelavet magi, alt blandet sammen til en uforglemmeligt og ægte kunstnerisk påtrængende oplevelse.”

Entré 60 kr. (Ny Musiks medlemmer har gratis adgang)

Venlig hilsen
Ny Musik

 

______________________________________________________________________________________

 

Trio SyZyGy i Kunsthal Nord.

Søndag d. 6. september præsenterer Ny Musik Trio SyZyGy i Kunsthal Nord i Aalborg.

Kunsthal Nord er en del af Aalborgs nye store kulturkompleks, Nordkraft, og i Ny Musik synes vi, at Trio SyZyGy's musiceren i sammenhæng med de nye lokaliteter kunne være en rigtig spændende cocktail.

Trio SyZyGy fortæller om sig selv:
Syzygy betegner tre himmellegemer forenet på samme rette linje.
I ensemblet Syzygy er de tre legemer: 
• Maria Sook Garmark: Klarinetter 
• Malene Bichel: Stemme 
• Mikkel Andersen: Guitar
Syzygy er skabt ud fra en fælles trang til at lege og eksperimentere med lyduniverset - og ud fra en lyst til at invitere mange flere ind i legen og nysgerrigheden.
I Syzygy vedligeholder vi vor egen nysgerrighed ved at arbejde sammen med forskellige komponister om deres ideer og ved at udforske instrumenternes, stemmens og scenerummets mange kendte og ukendte udtryksmuligheder.
Instrumentmæssigt kan man derfor støde på alle størrelser af klarinetter og kazoo samt mange former for guitar- og stemmelyde.

SyZyGys program for søndagens koncert har fokus på færøsk musik med 3 værker af komponisterne Kári Bæk, Tróndur Bogason og Kristian Blak. Desuden er der musik af amerikanske Faye-Ellen Silverman og en uropførelse af Niels Chr. Rasmussen's Clou.

____________________________________________

Kunsthal Nord
Søndag d. 6. september kl. 19
Trio SyZyGy
Entré 50 kr. (medlemmer af Ny Musik har gratis adgang)
Arrangør: Ny Musik i samarbejde med Kunsthal Nord

______________________________________________________________________________________

 

Nattens Måner

En forestilling med dans, musik, kostumer og foto

Riddersalen på Sæbygård Slot

søndag d. 13. september kl. 20

Nattens Måner er et spektakulært og eksperimenterende samarbejde mellem en række kunstnere og aktører indenfor musik, dans, design, lys og foto. De har sat hinanden stævne i et spil, der er inspireret af den franske lyriker Paul Eluard (1895-1952).
Resultatet er blevet en forestilling der forener de forskellige kunstarter i en nysgerrig dialog.

Forestillingen havde premiere d. 4. september i Aalborg.

Ny Musik og Ensemblet Nattens Måner indbyder hermed til en opførelse i Riddersalen på Sæbygård Slot søndag d. 13. september kl. 20 ... med gratis adgang for Ny Musiks medlemmer!

Nattens Måner er et spil om mødet mellem forskelligheder.
I musikken spiller flere melodier sammen.
De 3 dansere agerer med et bord som dansepartner.
Scenografien udfordrer det sorte og formelle med en legende fantasi af farver og figurer.
Fotomontagen giver sit helt eget bud.

Stykket har ikke nogen egentlig handling, men udfolder sig i en række billeder, der fyldes med fantasi og udtryk af mange karakterer.
Med 'Natten' som symbol på nye, uprøvede muligheder, står 'Månerne' for fantasi og kreativitet, det skabende, forvaltningen af impulser.

Nattens Måner opføres af 6 musikere i samspil med elektronisk musik. Musikken møder det visuelle i skikkelse af de 3 dansere og en fotomontage på 'storskærm'. Både musikere og dansere er klædt ud i farvestrålende kostumer, ligesom opstillingen med instrumenter (gonger, klokker m.fl.) kan opleves som en del af scenebilledet.

Musikken er skrevet af Niels Chr. Rasmussen, Karin Andersen har koordineret dansen, Felicia Bech Mortensen har skabt kostumerne og kunstneren Morten Lykke har skabt en montage af egne fotos, der indgår i forestillingen. Desuden deltager Kim Sleiborg som 'husets fotograf'.
Musikensemblet består af Eva Østergaard, guitar, Mark Cherry, violin, Deborah Josephson, cello, Allan Karlsson, accordeon og Torsten Folke Pedersen og Thomas Hamilton Møller på slagtøj. De 3 dansere er Dorte Mørch Albrechtsen, Inge Stendys Hejlesen og Rikke Steen Mapstone.

Ensemblet indbyder hermed til en lille times eventyrlig forestilling i Sæbygård Slots atmosfærefyldte Riddersal.

Forestillingen er støttet af en række fonde og sponsorer samt kulturmidler fra Region Nord og nordjyske kommuner.

Projektet har sin egen hjemmeside på www.nattensmåner.dk

______________________________________________________________________________________

 

Kosmisk musik i Kulturnatten

Ordlyd Ensemblet spiller musik fra Karl Heinz Stockhausen's ”Tierkreis”.

Det er en ganske særlig opførelse, som Ordlyd Ensemblet præsenterer i Kulturnatten fredag d. 9. oktober. På programmet står musik fra Karl Heinz Stockhausens Tierkreis, komponeret 1974-75. Værket består af 12 små satser, en til hver af de 12 astrologiske stjernetegn, hvoraf Ordlyd har valgt at opføre 5, Vædder, Krebs, Jomfru, Vægt og Fisk. Stockhausen's små stykker er skabt med en særlig opfordring til musikerne om at finde frem til en egen og gerne meget fri fortolkning af stykkerne. Den opfordring har Ordlyd ensemblet taget op og er gået på jagt efter egne farver og klange og strukturer i det ganske abstrakte nodebillede.
På Kulturnatten har ensemblet valgt at lade musikken forene sig med oplæsning af korte lyriske tekster, der på forskellig vis deler karakter med de respektive stjernetegn. Skuespilleren Michael Brostrup læser op.
Og ensemblet har spurgt scenografen og kunstneren Franco Coluzzi om en scenografi og lyssætning til opførelsen, der således i Kulturnattens anledning vil tale til både øje og øre.


Ordlyd Ensemblet består af Eva Østergaard, guitar, Deborah Josephson, cello og Torsten Folke Pedersen, slagtøj.

Opførelsen varer ca. 25 minutter og finder sted på KUNSTEN, hvor den gives 3 gange kl. 19, 20 og 21.
_

Ny Musik er gået i samarbejde med KUNSTEN/tidl. Nordjyllands Kunstmuseum, Aalborg og NUT/Nordjyllands Unge Tonekunstnere om denne koncert med Ordlyd Ensemblet i Aalborgs Kulturnat på fredag d. 9. oktober:

Ny Musiks medlemmer har som sædvanlig gratis adgang til koncerten. Det sker via et nattegn (normalpris 60 kr.), der udleveres gratis til Ny Musiks medlemmer ved indgangen til de 3 koncerter med Ordlyd. Som en ekstra bonus, giver nattegnet efterfølgende også gratis adgang til Kulturnattens øvrige arrangementer.
(Samlet program kan ses på www.kulturnatten.com)

Kunne det friste med en aften i kulturens tegn ... i det aalborggensiske?!

Venlig hilsen
Ny Musik

 

______________________________________________________________________________________

 

Lyd i Huset

Søndag d. 22. november
Det Musiske Hus i Frederikshavn

Program:

Kl. 14 Elektronisk musik
Louis Aguirre: Eggun Chan*
Ivan Olsen: Voices of Nature*

Kl. 14.30 Kammerkoncert
Erik Winther:   3 små sange til tekster af Jytte Krøgh Nielsen og Gertie Sjøen*
Michael Erbs:   Den sorte himmel*
Ivan Høiberg:   Romance og Song to the Autumn*
Ivan Høiberg:   Introduction og Siciliano*
Kasper Jarnum: Morgen Dug Genbesøgt*

Kl. 15.30 Kammerkoncert
Jesper Pedersen:  Dyndspringer (elektronisk musik)*
Eirik Moland:        The real story about everything*
Dina Flyvbjerg:    Rhino til tekst af Vagn Lundbye
Niels Chr. Rasmussen: Nyt værk til fotos af Morten Lykke (elektronisk musik)*

Kl. 16 Bachs Duo / Katrine Skovmand Larsen og Claus Bach Nielsen
Sange af Bendt Astrup, Søren Birch og Jesper Pedersen*

* Uropførelse

De medvirkende er nordjyske sangere og musikere i alle aldre og erfaringsgrader

Allround entré 50 kr. (børn under 14 år gratis)

Arrangør: nymusik.org

 

______________________________________________________________________________________

 

Festkoncert for 3 komponister!

Axel Borup-Jørgensen, Vagn Holmboe og Gunnar Berg fejres i Hjørring!

Bolette Roed, blokfløjte
Per Dybro Sørensen, guitar
Michael Norman Sørensen, guitar


Koncerten er tilrettelagt af Jens Rossel fra Arbejdsgruppe Gunnar Berg.

Jens Rossel skriver:

Komponisten Axel Borup-Jørgensen er netop fyldt 85.
Vagn Holmboe fylder 100 den 20. december, og Gunnar Berg blev 100 den 11. januar.

Søndag den 6. december kl. 14 fejres de tre store danske komponister ved en usædvanlig fødselsdagskoncert på Vendsyssel Kunstmuseum for at markere, at Borup-Jørgensen blev født 22. november 1924 i Hjørring.
På programmet står også musik af J. S. Bach og en uropførelse af Niels Chr. Rasmussen, bestilt som en fødselsdagshilsen til de 3 ældre kolleger.

”Vi glæder os rigtig meget til at spille de tre komponisters musik blandt samtidige malerier på Vendsyssel Kunstmuseum”, siger de tre musikere, Bolette Roed, der spiller blokfløjte, og de to guitarister Per Dybro Sørensen og Michael Norman. ”Axel Borup-Jørgensen er en af vores fineste poetisk-lyriske komponister, og hans musik fortjener at blive spillet meget mere end den gør. De tre komponister har hver deres markante plads i den danske musikhistorie, Holmboe repræsenterer traditionen, Berg fornyelsen, og Borup har sit helt eget, stille univers”, siger Per Dybro, der til lejligheden har arrangeret en violinsonate af J.S. Bach for blokfløjte og to guitarer. ”Det har været dybt fascinerende i arbejdet med Bachs musik at opdage, hvor mange musikalske tråde, der forbinder barokmusikken med vor tids musik”, fortæller Per Dybro. 
Niels Chr. Rasmussen siger om sin egen fødselsdagshilsen: ”De tre komponisters forskellighed gør ikke hverken festen eller dansk musiklivs rummelighed mindre. Vagn Holmboes farve-verden hilses med dunkelt trippende passager, Axel Borup-Jørgensens smukke rigdom af detaljer med en koralagtig sats i ordnede former og Gunnar Bergs strukturelle univers med en ide, der viste sig at blive nærmest dansant.”

Koncerten er arrangeret i samarbejde med Vendsyssel Kunstmuseum, Kunstnergruppen Sesam og Ny Musik i Frederikshavn.

Koncerten på Vendsyssel Kunstmuseum er den første af fem. Koncertrækken støttes blandt andre af Dansk Komponist Forening, Det Obelske Familiefond og Hjørring Kommune.

                                                                                           ___________________________________

 

Koncert på Vendsyssel Kunstmuseum

Søndag d. 6. december 2009 kl. 14

Program:

Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Dolce 1. sats fra Sonate i A-Dur BWV 1015 (1717)
Arrangeret for blokfløjte og 2 guitarer af Per Dybro
Sørensen (2009)

Gunnar Berg (1909-1989)
Triedra for soloblokfløjte (1952)
Edition Svitzer.

Axel Borup-Jørgensen (f. 1924)
Für Gitarre for guitar, opus 86 (1978-79).
Tilegnet Maria Kämmerling. Edition A. Borup-Jørgensen

Suite for sopranblokfløjte, opus 91:5 (1987)
Edition A. Borup-Jørgensen
Adagio-Regndryp-Intermedio-Fuglekoncert

Vagn Holmboe (1909-1996)
Canto e danza opus 191 for blokfløjte
og guitar (1992). Edition Wilhelm Hansen
I Canción de siega
Tranquillo - con moto - allegro leggiero - adagio
II Danza
Allegro piacevole

Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Allegro 2. sats fra Sonate i A-Dur BWV 1015 (1717)
Arrangeret for blokfløjte og 2 guitarer af Per Dybro
Sørensen (2009)

Axel Borup-Jørgensen

P a u s e

Niels Christian Rasmussen

Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Andante un poco 3. sats fra Sonate i A-Dur
BWV 1015 (1717). Arrangeret for blokfløjte og 2
guitarer af Per Dybro Sørensen (2009)

Gunnar Berg (1909-1989)
Ar-Goāt III for guitarduo (1984)
Tilegnet Maria Kämmerling og Leif Christensen

Axel Borup-Jørgensen (f. 1924)
Poésies pour la dame a la licorne
for guitarduo, opus 121(1987)
Tilegnet Maria Kämmerling og Leif Christensen
Edition A. Borup-Jørgensen

Niels Christian Rasmussen (f. 1950)
Haiku for blokfløjte og 2 guitarer (2009). Uropførelse
Mørke - Så stille - Dugperler dans

Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Presto 4. sats fra Sonate i A-Dur BWV 1015 (1717)
Arrangeret for blokfløjte og 2 guitarer af Per Dybro
Sørensen (2009)

___________

Entre 60 kr. (unge under 18 år gratis – Ny Musiks medlemmer gratis)
___________

BOLETTE ROED - www.boletteroed.com
Som medstifter og medlem af forskellige ensembler som Iris, Paradox, Lune Rousse, Alpha og Gáman, som duopartner med James Crabb (accordeon) og Allan Rasmussen (cembalo), som DR-Kunstner i 2005 og som orkestersolist med bl.a. CoCo og DR SymfoniOrkestret har Bolette Roed siden sin debut i 2004 markeret sig blandt Danmarks førende instrumentalister på både den danske og internationale musikscene. Blokfløjten er for Bolette Roed et instrument, der kan bruges i mange forskellige sammenhænge, også udover dens forskellige epoker inden for middelalder, renaissance og barok. Hun har udvidet blokfløjtens repertoire og arbejdet meget med forskellige instrumentkombinationer og repertoiremuligheder og har bestilt og uropført værker af såvel danske som udenlandske komponister. Samarbejdet med mange forskellige instrumentalister har endvidere inspireret til improvisationer over folkemusik og verdensmusik, ligesom elektroakustiske improvisationer indgår i repertoiret. Hun har indspillet flere cd‘er, og sammen med Per Dybro Sørensen har hun indspillet Gunnar Bergs blokfløjtemusik for Dacapo i 2009.
PER DYBRO SØRENSEN - www.perdybro.dk
Som medstifter og medlem af Corona Guitar Quartet er Per Dybro en af de toneangivende guitarister i Danmark med en betydelig international karriere. Han er født på Mors og uddannet hos Maria Kämmerling i Århus og KonradRagossnig på »Musikakademie der Stadt Basel« i Schweiz med Konzertdiplom i 1981. Han har uropført soloværker af danske komponister, bl.a. Axel Borup-Jørgensen, Vagn Holmboe, Lars Hegaard og Hans-Henrik Nordstrøm og desuden stået for danske førsteopførelser af værker af Peter Maxwell Davies, Hans-Werner Henze, André Jolivet og Luciano Berio. Hans betydelige kendskab til ny musik har gjort ham til medlem af den kunstneriske ledelse af Suså Festival, og han har indspillet flere cd‘er, heriblandt Jolivets, Maxwell Davies og Axel Borup-Jørgensens guitarværker. I 2007 udgav han »Outline. 6 works by contemporary Danish composers«, og i 2009 udkom på Dacapo hans og Michael Norman Sørensens indspilning af Gunnar Bergs AR-GOAT for 2 guitarer, MELOS 1 for sologuitar og 9 DUOS med Bolette Roed på blokfløjte. Til daglig underviser Per Dybro Sørensen på Køge Musikskole.
MICHAEL NORMAN - www.michaelnorman.com
Michael Norman debuterede i 2008 fra Det Fynske Musikkonservatorium som elev af Jesper Sivebæk. Han er født i Aalborg og uddannet på Nordjysk Musikkonservatorium hos Karl Petersen med studieophold 1994-95 i Madrid hos Margarita Escarpa og Jose Luis Rodrigo. Desuden har han taget timer hos Timo Korhonen i Finland. Michael Norman har deltaget i mesterklasser hos en række af verdens førende guitarister, heriblandt David Russell, Göran Söllcher og John Mills. Han er en aktiv kammermusiker, blandt andet som medlem af CarlsVognen sammen med fløjtenisten Karen Skriver og tenoren Jan Lund. Michael Norman har uropført en række værker og medvirker i ny musik på flere cd‘er. Til daglig underviser Michael Norman på Furesø Musikskole og på Københavns Musikskole, MGK.

Venlig hilsen
Ny Musik

 

______________________________________________________________________________________

 

Ny Musik ønsker God jul med dette tilbud:

Komponisten Bendt Astrup møder kvartetten Fleurs de Saison!

Lisbeth Joensen, sopran
Line Jensen, fløjte
Eva Østergaard, guitar
Thomas Hamilton, marimba

En del af Fleurs' musikalske fokus er rettet mod vor egen tids komponister, og i efteråret bestilte kvartetten et nyt værk hos komponisten Bendt Astrup.

Lørdag d. 12. december inviterer Fleurs de Saison alle interesserede til at overvære en åben prøve på det nye værk. Bendt Astrup vil være til stede, og man vil her kunne opleve det intense og ofte ganske underholdende arbejde mellem komponist og musikere, hvor fortolkninger vendes og drejes og udformes til et færdigt værk.

Arrangementet finder sted på KUNSTEN, Kong Christians Allé 50, Aalborg. Det begynder kl. 13, varer en times tid og afsluttes med en opførelse, en gennemspilning af den færdige fortolkning.

Entré 20 kr. (børn gratis, og Ny Musiks medlemmer – som altid – gratis!)

Venlig hilsen
Ny Musik

Eva Østergaard
Jesper Pedersen
Michael Norman Sørensen
Torsten Folke Pedersen
Niels Chr. Rasmussen