Ny Musik 20 år 

I år fylder foreningen Ny Musik 20 år.

Ny Musik arrangerer koncerter over hele Nordjylland. Siden starten i -96 er det blevet til en lang række aktiviteter, koncerter, performances, festivalinitiativer, workshops og samarbejder på kryds og tværs i kulturlivet.
Ny Musik har først og fremmest fokus på det sidste ny, den aktuelle musik, sådan som den høres, skrives og skabes af tidens komponister og lydkunstnere. Ny Musik er scene for udforskningen af 'morgendagens' musik. Og lejlighedsvist sætter vi den i perspektiv med 'gårsdagens' – så der tegnes linjer mellem det, der var, og det, der er på vej.
Her i efteråret præsenterer vi en række jubilæumskoncerter, den første i Aalborg:

Søndag d. 31. juli kl. 19.30
Utzon Centeret


Solist er den amerikanske harpenist Katie Buckley.Katie Buckley er født og opvokset i Atalanta, Georgia i USA. Hun startede med at spille harpe som 8-årig og uddannede sig videre hos navnkundige Ann Adams, harpenist i San Francisco Simphony Orchestra i Californien. Senere fik hun en Bachelor of Music Degree og Master of Music Degree på Eastman School of Music i New York. I 2005 blev hun ansat som solo harpenist i Islands Symfoniorkester. Ved siden af orkesterspillet er Katie Buckley aktiv kammermusiker, bl.a. i duoen HarpVerk sammen med percussionisten Frank Aarnink (Holland).

Ved koncerten på Utzon har Katie Buckley valgt et program, der præsenterer 2 af den nye musiks 'klassikere', John Cage og Lou Harrison (begge USA). Og helt i Ny Musiks ånd er det øvrige program helliget bestillinger hos 4 unge og yngre komponister, Caleb Burhans og Ryan Ross Smith (begge USA), Bergrún Snæbjörnsdóttir (Island) og Jesper Pedersen (Island, men med rødder i Sæby i Vendsyssel). De 4 nye værker har altså verdenspremiere på Utzon.

Entre: 100 kr. (børn og unge under 18 har gratis adgang og studerende halv pris)

Koncerten støttes af Statens Kunstfond, Aalborg Kommune, Dansk Komponist Forening og Det Obelske Familiefond.

Med venlig hilsen
Ny Musik

_______________________________________________________________________________________

Trio koncert på Det Gamle Rådhus

På søndag d. 14. august lægger Det Gamle Rådhus i Nørresundby hus til koncert.

Det er den smukke gamle byrådssal med sine fine arkitektoniske og akustiske kvaliteter, der danner ramme.

Koncerten er den næste af Ny Musiks 20 års jubilæumskoncerter i sommeren og efteråret. Til denne lejlighed har vi spurgt 3 erfarne musikere fra vores egen landsdel om et trio samarbejde. Og Eva Østergaard, guitar, Allan Harboe Karlsson, accordeon og Torsten Folke Pedersen, percussion tog meget vel imod ideen!

Trioen stiller op med hele 3 nye værker komponeret til denne koncert. Svenske Filip de Melo har skabt værket 'Perception of colours', norske Eirik Moland kan høres med 'Homage to Sigbjørn Obsfelder' og Niels Chr. Rasmussen med 'City of Light'. Således et nordisk rendez-vous med 3 verdenspremierer i samme koncert. De 3 nye værker sættes i perspektiv af ældre musik, musik fra middelalderen af Luys de Narváez og tango musik af Astor Piazzolla. Vi kan love et alsidigt og mangfoldigt program.

Koncerten begynder kl. 19.30 og er også en del af årets Vendsyssel Festival.

Alle er hjerteligt velkomne.

Entre: 100 kr. - gratis for børn og unge under 18 og studerende halv pris.

Koncerten støttes økonomisk af Statens Kunstfond, Aalborg Kommune, Dansk Komponist Forening, Det Obelske Familiefond og Solistforeningen.

 

Med venlig hilsen
Ny Musik

_______________________________________________________________________________________

To saxofoner spiller op

Koncert på KUNSTEN i Aalborg søndag d. 28. august kl. 15.

I Ny Musik fejrer vi som bekendt 20 års jubilæum i år. I den næste af årets jubilæumskoncerter er det lykkedes at forene 2 internationale solister, den ene med nordjyske aner, den anden med ungarske.

Boglarka Nagy er født i Ungarn, men bor i dag i Mexico. Undervejs uddannede hun sig ved konservatoriet i Amsterdam i Holland og underviser i dag ved musikinstitutter i Mexico og Holland. Boglarka Nagy's hjerte banker for samtidens musik, den nye. Talrige værker er komponeret til hende og uropført i hendes hænder verden over. Boglarka Nagy optræder dels som solist, men også i vekslende konstellationer med andre musikere og ensembler, et virke der udtrykker et særdeles levende forhold til musikken.

Henriette Jensen er oprindeligt fra Svenstrup. Hun uddannede sig fra Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus med solisteksamen i 2012 og videre studier i Holland på konservatoriet i Amsterdam. I dag er hun selv lærer på Aarhus konservatoriet og udfolder en stor og aldeles international karriere på top niveau med koncerter og optræden verden over. Henriette Jensen er bl.a. medlem af Melisma Saxophone Quartet, der har base i Holland, Jutlandia Saxophone Quartet og Aiolos Sax and Organ Duo sammen med organist Tina Christiansen. Hun har optrådt som solist med symfoniorkestre og indspillet CD'er – ikke mindst med ny musik, flere værker er således skrevet direkte til hende.

På koncerten på KUNSTEN holder de 2 solister 2 nye værker over dåben. Dels af den mexicanske komponist Enrique Mendoza, dels af herboende Louis Aguirre. Derudover er der musik af George Aperghis (Grækenland) og Bela Bartok.

Entre: 100 kr. (børn og unge gratis, studerende halv pris)
PS. Hvis man også ønsker adgang til KUNSTENs udstillinger, betales KUNSTENs sædvanlige entre oveni.

Arrangør: Ny Musik

Koncerten støttes af Statens Kunstfond, Aalborg Kommune, Dansk Komponist Forening, Det Obelske Familiefond og Solistforeningen.

Med venlig hilsen
Ny Musik

_______________________________________________________________________________________